Verbijstering bij Dunas na het missen van het kampioenschap.

Verslag: Dunas

Op zaterdag 12 oktober speelde Dunas de laatste veldwedstrijd van 2024 thuis tegen NIO uit Rotterdam. Bij een gelijkspel zou Dunas kampioen zijn. NIO kon ook nog kampioen worden, maar dan moest het winnen van Dunas, dat in Rotterdam oppermachtig was en met 12-19 won.

De sfeer bij Dunas was geweldig. Er was veel publiek en de kersverse kampioenen
van de E1 liepen apetrots samen met het eerste op om zich voor te stellen. De Dunas Devils moedigden hun team aan met prachtige liederen. Kortom: alle
ingrediënten waren aanwezig om er een geweldig kampioensfeest van te maken.

De wedstrijd begon ook goed voor Dunas. Susan scoorde uit een stip en nam ook het tweede doelpunt voor haar rekening. Toen Lisa ook nog 3-0 maakte, leek het heel even een walk-over te gaan worden. Dat werd het niet, want NIO vocht dapper terug. Toch bleef Dunas het initiatief houden en met scores van Kevin, Yeshe en weer Susan werd het halverwege de eerste helft 6-3. Een mooie doorloop van Lisa, een goed gemikt schot van Hugo en een benutte stip van Amélie zorgden voor een ruststand van 9-7. De wedstrijd was nog niet gespeeld, want NIO gaf goed partij,
maar het thuispubliek had volop vertrouwen in een goede afloop.

Maar toen kwam de tweede helft. NIO scoorde 9-8 en Susan schoot nog wel de 10-8 in de korf, maar daarna was het schot bij Dunas volledig weg. Dunas bleef de beter spelende ploeg, maar het zat ook totaal niet meer mee. De scheidsrechter keurde twee prima doelpunten van Dunas af en de vele schoten van Dunas stuiterden steeds van de korf. De coaches Richard en Jeffrey probeerden met een aantal wissels meer zuiverheid in het schot te krijgen, maar ook de wissels hadden hun dag
niet. En zo werd door een moedig strijdend Dunas in de gehele tweede helft maar één keer gescoord uit wel 52 schotpogingen en dat is natuurlijk verbijsterend. Uit slechts 34 schoten wist NIO in de tweede helft 6 keer te scoren. Daardoor werd de eindstand 10-13 en werd NIO de gelukkige kampioen en namen zij de bloemen mee naar huis. En zo geldt die oude Cruijffregel weer: “Als je niet scoort, kun je niet winnen”.

Dunas moet de opgaande lijn nu in de zaal gaan waarmaken. Ze spelen tijdens de Haagse Korfbaldagen op zaterdag 26 oktober om 19.15 uur in sporthal Zuidhaghe tegen OZC. Natuurlijk hopen we weer op veel publiek.